Home
About
Map
Camp
Contact
Activities
Animals
Animals

Huskyt

Jotiksen Arktisella tilalla on Auroran sukupuusta 13 Alaskan huskya. Rotu tuli tunnetuksi koirien reki urheilusta. Athabascan intiaani, Johnny Allen, jalosti Auroran huskyn risteyttämällä ¼ sutta, ½ huskya ja ¼ Irlannin setteriä. Garreth Wright jatkoi työtä tämän uskomattoman rodun kanssa, mikä on yksi tunnetuimmista Alaskan huskyjen roduista.

Rekikoirat - useimmat ihmiset kuvittelevat söpön valkomustan koiran, jolla on ihastuttavat kristallin siniset silmät. Rekikilpailussa näiden koirien erot tulevat esiin. Lukuun ottamatta Samojedin ja Grönlannin koiria, voimakkaissa Alaskan malamuteissa kuten myös Siperian huskeissa löytyy eri värejä ja ruumiin rakenteita. Monet huskien asiantuntijat pudistavat päitään kun he näkevät mustia, punaisia, valkoisia ja kirjavia rekikoiria, jotkut ovat isoja ja voimakkaita, toiset pieniä ja siroja, toisilla pystykorvat ja toisilla luppakorvat. Millaisia ovat nuo koirat, jotka ensi silmäyksellä ovat kuin sekarotuisia, mutta tarkemmin katsottuna ovatkin erittäin ylväitä ja reen eteen kiinnitettyinä tarjoavat sellaisen esityksen, jota jokainen voi vain ihailla?

NÄMÄ OVAT REKIKOIRIA!


Laamat:

Jotiksen Arktisella tilalla on 5 laamaa… itse asiassa Euroopan pohjoisimmat laamat ja todennäköisemmin maailman pohjoisimmat laamat! Laamat viettävät rentoa elämää ulkona isolla alueella missä vieraat voivat ruokkia niitä. Talvella ne viettävät aikaa tallissa missä aktiivista lomaa viettävillä vierailla on mahdollisuus auttaa laamojen ruokinnassa ja tallin siivoamisessa. Laamat ovat hyvin sosiaalisia eläimiä, jotka haluavat elää laumassa. Laamojen villa on hyvin pehmeää ja siinä ei ole lanoliinia. Laamat ovat viisaita ja voivat oppia yksinkertaisia temppuja harjoittelun myötä. Laamat voivat kantaa kantamuksia, jotka ovat 25% - 30% niiden ruumiin painosta. Inkat ja muut Andien kansat ovat käyttäneet laamaa, Andien kamelia, kantamaan kantamuksia. Laamat ovat alun perin kotoisin Pohjois-Amerikan tasangoilta, 40 miljoonan vuoden takaa. Ne kotiutuivat Etelä-Amerikkaan ja Aasiaan noin 3 miljoonaa vuotta sitten.

Sirpa
Koira
Lamas Stall
Lamas Herbst